Majorettes algemeen

De majoretten van Union zijn verdeeld in drie groepen:

 

  • de kleuters (3 t/m 5 jaar)
  • majoretten B-team (ca. 6 t/m 12 jaar)
  • majoretten A-team (ca.13 t/m 22 jaar)

 

 

Alle groepen staan onder leiding van een of meerdere instructrices en werken het hele jaar door aan verschillende shows. De kleuters maken spelenderwijs  kennis met dans-en twirltechnieken en dit wordt samen verwerkt in een groepsshow.

De A- en B teams werken het hele jaar volop aan diverse show, zoals de serenadeshow, de taptoeshow (één keer in de 5 jaar, met alle groepen samen) en de wedstrijdshow. Iedere groep heeft een eigen wedstrijdshow. Deze shows worden opgevoerd tijdens de wedstrijden in de regio, zoals de jaarlijkse BrabantWonenCup. Tijdens deze shows wordt er gedanst op verschillende soorten muziek en is er dus geen ‘begeleiding’ van de harmonie. Enkele voorbeelden van uitgevoerde wedstrijdshows zijn: Pirates of de Carribean, Junior Song Festival en’the Cup song’. In de wedstrijdshow wordt aandacht besteedt aan dans, ballet, synchronisatie, twirling en uitstraling. De kleding, kapsels en make-up worden zeker niet vergeten en worden aangepast aan het thema.

 

Ieder jaar proberen we originele shows te laten zien en een paar keer per jaar op wedstrijd te gaan met het A- en B team. Tijdens deze wedstrijden zijn er majorettengroepen uit heel Nederland aanwezig, waarbij er zowel solo’s, duo’s, trio’s, smallteams (groepen kleiner dan 9 personen) als large teams (groepen met 10 personen of meer) optreden. Ieder optreden wordt door de jury beoordeeld met een rapport. Het puntentotaal is goed voor een promotie naar een andere divisie of plaatsing voor de Brabantse en/of Nederlandse Kampioenschappen. Maar tevens treden de meiden ook op tijdens diverse concerten van de Harmonie en de voorspeelavonden. Tijdens deze optredens zijn alle geledingen, dus zowel de kleuters, het B-team als het C-team aanwezig. Vooral de voorspeelavond is een uitstekende manier om aan familie en vrienden te laten zien wat de meiden allemaal leren tijdens de lessen.


Onze meiden presteren uitstekend met zichtbare resultaten tijdens de regionale (Brabant Wonen Cup), provinciale en landelijke wedstrijden. Met regelmaat gaat er een grote beker mee huiswaarts.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dilianne van Nistelrooij: 073 5324269.


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Jubilarissenconcert 2018 Jubilarissenconcert 2018
In Memoriam: Harrie van Schijndel

Helaas hebben we op 8 november vernomen dat op 74 jarige leeftijd ons lid Harrie van Schijndel is overleden. Harrie was gedurende 10 jaar lid en drager van de schellenboom tijdens onze optredens en serenades

Terugblik op jubilarissenconcert

Afgelopen vrijdag 26 oktober werden 7 van de 8 jubilarissen gehuldigd. 

Ook was er een prachtig 'bijzonder moment'.

Trined

Ken jij de verengingsactie van Trined?

Bekijk alle nieuwsberichten