Slagwerk algemeen

Van drumband naar slagwerkgroep

Eerlijk is eerlijk, in het verleden hing de drumband er bij Harmonie Union – net als op vele andere plaatsen –maar een beetje bij. Handig bij het marcheren door het dorp, maar verder bestond er eigenlijk niet zoveel belangstelling voor. Dat er in die tijd sprake was van een groot verloop van leden was dan ook niet zo vreemd.

Tijden veranderen en tegenwoordig lopen onze slagwerkers letterlijk en figuurlijk voorop. Niet langer spreken we over ‘de drumband’, maar over de ‘slagwerkgroep’ en met recht. De loopmarsen staan nog wel op het repertoire, maar wel in de schaduw van moderne ritmische slagwerkmuziek, veelal Zuid-Amerikaans gekleurd. De aloude trommels (tegenwoordig hebben we het over drums) hebben gezelschap gekregen van pauken, bongo’s, tom tom’s, conga’s en nog veel meer andere percussie-instrumenten. Het swingt de pan uit!

De slagwerkgroep is uitgegroeid tot een belangrijk visitekaartje van de vereniging. Tijdens de jaarlijkse muzikale ontmoeting rond de Brabant Wonen Cup werd meerdere keren de ‘Cup met de grote oren’ binnengesleept.  Ook tijdens bondsconcoursen presteren onze slagwerkers op hoog niveau. In 2004 leverde hen dit zelfs een uitnodiging op om deel te nemen aan een zogenaamd topconcours.

Dat de onderlinge sfeer uitstekend is, wordt wel bewezen door het feit, dat vele leden al erg lang aan Harmonie Union verbonden zijn en de slagwerkgroep trouw blijven. De senioren nemen de jonkies ‘vaderlijk’ onder hun hoede en zorgen ervoor dat, wanneer de tijd rijp is, ook met het pintje bier ervaring wordt opgedaan.

Wanneer de harmonie uitrukt met de slagwerkgroep voorop, dan staat het geheel onder leiding van tamboer-maître Nico Bijveld en ontbreken ook de traditionele ‘schellenboomdragers’ en vaandeldrager niet.

Uitslag Loterij 2018

De trekking van de loterij is geweest, hieronder treft u de uitslag aan.

3x Brabants Kampioen

Jorg, Ruud & Bart flikken het!

TAPTOE NULAND
15 SEPTEMBER 2018