Financieel

Zonder te beweren dat andere verenigingen het financieel gemakkelijk hebben, mogen we toch wel stellen dat muziekverenigingen altijd in financieel zwaar weer verkeren. Alles aan een muziekvereniging is duur. Denkt u maar aan de aanschaf en het onderhoud van instrumenten, de uniformen en de kosten van dirigenten, instructeurs en docenten (die het natuurlijk dik verdienen!). Zeker wanneer je op een goed niveau wilt presteren - en dat wil Union - dan moet je in al die verschillende zaken behoorlijk investeren.

In de vorm van contributie, bijdragen aan het instrumenten- en uniformfonds en lesgeld leveren de eigen leden al een belangrijke bijdrage. Alleen daarmee redt de vereniging het natuurlijk in de verste verte niet. Ook Harmonie Union is voor een groot gedeelte afhankelijk van de financiële ondersteuning van inwoners en bedrijven uit Nuland en niet te vergeten de gemeente 's-Hertogenbosch. Wij prijzen ons gelukkig dat zij ons nooit in de steek hebben gelaten wanneer we weer een keer aanklopten. Daarnaast wordt geprobeerd zoveel mogelijk subsidies te verwerven (bijvoorbeeld het Anjerfonds).

Het is niet zo gek, dat onze leden veel liever muziek maken dan op pad te gaan voor bijvoorbeeld de verkoop van loten. Met een goede opbrengst is al die moeite echter alweer snel vergeten.

Met veel plezier worden jaarlijkse vele serenades gebracht bij jubilerende zusterverenigingen, inwoners die vijftig (of meer) jaar getrouwd zijn en bij die Nulanders die Koninklijk zijn onderscheiden. Staat u er wel eens stil, dat op zo’n moment gemiddeld genomen zo’n zestig leden eigen bezigheden opzij moeten zetten, zich soms moeten haasten met eten en omkleden om op tijd paraat te zijn. Zeker voor de leden die vanbuiten Nuland komen soms een hele opgaaf. En toch doen we het, zoals gezegd, met plezier. Waar we ook komen, we worden enthousiast ontvangen. Blije gezichten en vaak een vrijwillige bijdrage….het doet Union goed.

Harmonie Union beschikt over een trouwe vriendenclub die de vereniging op de achtergrond met hand- en spandiensten en ook financieel ondersteunt. Daarnaast weten we ons gesteund door trouwe sponsors vanuit het Nulandse en regionale bedrijfsleven. Soms wordt de verenigingskas rechtstreeks aangevuld en soms - en dat is eigenlijk minstens zo welkom – wordt gekozen voor een bijdrage in de vorm van het aanbieden van nieuwe instrumenten.

Belangrijke sponsors zijn:

Voelt u zich als ondernemer bij deze bedrijven en bij Union in goed gezelschap en wilt u ook een financieel nootje meespelen? Neem dan contact op met onze penningmeester Nico Bijveld  (tel. 073-5324187). Hij zal u met open armen ontvangen. En dat geldt natuurlijk ook voor inwoners die onsmet een gift of sponsoring van een bepaald evenement eens extra financieel willen ondersteunen. Geen 'gedoe' maar gewoon iets overmaken? Dat kan natuurlijk ook op bankrekeningnummer 137500793 t.n.v. Harmonie Union.

Taptoe Nuland

Op zaterdag 15 september organiseert Harmonie Union het 5 jaarlijkse evenement de Taptoe.

Uitslag Loterij 2018

De trekking van de loterij is geweest, hieronder treft u de uitslag aan.

TAPTOE NULAND
15 SEPTEMBER 2018