Dirigent

Sinds 1996 staat het orkest van Harmonie Union onder de bezielende leiding van Hans van Leeuwen uit Tilburg (1968) Een(nog steeds)  jonge, enthousiaste, dirigent die het – misschien soms tot eigen verbazing – steeds weer lukt zijn muzikanten op het juiste moment te laten pieken.

De resultaten mogen er zijn: vele prachtige concerten in en buiten Nuland, bijzondere projecten met zusterverenigingen, meer dan geslaagde deelnames aan de Brabant Wonen Cup en prima prestaties tijdens de concoursen waaraan werd deelgenomen.

Letterlijk en figuurlijk is Hans een dirigent met vele gezichten. Zijn mimiek tijdens het dirigeren maakt voor de orkestleden precies duidelijk hoe hij iets gespeeld wil hebben of wat hij vindt van hetgeen hij zojuist heeft gehoord. Aan de andere kant is hij een boeiend entertainer die vol humor, maar met kennis van zaken, zelf tijdens concerten het repertoire aan elkaar praat.

Iedere dirigent heeft uiteraard zo zijn of haar eigen voorkeuren. Zo heeft Hans lange tijd het orkest en het Nulandse publiek op verschillende manieren kennis laten maken met de meest uiteenlopende Spaanse muziek, van de paso doble tot een statische processiemars. Daarna ging hij over op de traditionele, vooral Oost-Europese, Joodse klezmermuziek. Daarna ging hij over op het thema musicals en ook de soul en blues is het orkest niet vreemd. Dat alles afgewisseld met imposante concertwerken en vlotte eigentijdse popmuziek. Over een dirigent met vele gezichten gesproken….

In het dagelijkse leven is Hans 1e hoboïst van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Harmonie Union en Hans van Leeuwen….nog lang niet op elkaar uitgekeken!

Jubilarissenconcert 2018 Jubilarissenconcert 2018

Terugblik op jubilarissenconcert

Afgelopen vrijdag 26 oktober werden 7 van de 8 jubilarissen gehuldigd.

Ook was er een prachtig 'bijzonder moment'.

Trined

Ken jij de verengingsactie van Trined?