Hout

Een harmonieorkest onderscheidt zich van een fanfare door de aanwezigheid van houten instrumenten met het meest opvallend de klarinetten, steevast op de eerste rijen. Bij een fanfare wordt hun partij veelal gespeeld door de bugels.

Wanneer we spreken over ‘het hout’, dan doen we eigenlijk geen recht aan de dwarsfluiten en saxofoons die toch ook tot deze groep muziekinstrumenten worden gerekend. Union zit ‘goed in het hout’ en het ziet er gelukkig naar uit, dat dit met nieuwe aanwas vanuit het studieorkest en de opleiding voor langere tijd het wel het geval zal blijven.

Candlelight Concert 2018 Candlelight Concert 2018
Candlelight Concert - foto's online

Een volle kerk, veel enthousiaste verhalen na afloop van luisteraars!

Terugblik op jubilarissenconcert

Afgelopen vrijdag 26 oktober werden 7 van de 8 jubilarissen gehuldigd.

Ook was er een prachtig 'bijzonder moment'.