Koper

Met hun scherpe klanken en meestal als muzikale woordvoerders van de melodiepartij vallen de trompetten bij elk concert het meeste op. Aan de ene kant natuurlijk erg leuk voor onze trompettisten, maar aan de andere kant voor hen soms wat minder plezier, want ook elk foutje wordt door het publiek direct gehoord.

 

Van dit ‘klein koper’ gaan we stap voor stap naar het wat grotere werk, met allereerst de hoornblazers die, centraal gezeten binnen het orkest, soms geweldig kunnen uithalen en zo de welverdiende aandacht van de luisteraars opeisen. Wat meer op de achtergrond komen we vervolgens bij de trombones en baritons die vaak met prachtige tegenmelodieën over het orkest heen golven. Tenslotte, helemaal achteraan, de echte grote jongens … de bassen die met hun zware geluid het orkest als geheel een warme klank geven.

 

 

Afgezien van de trompetten zijn de koperinstrumenten bij de leerlingen niet echt populair. Iedereen wil, heel begrijpelijk, het liefst melodie spelen. Die melodie komt echter pas goed tot zijn recht wanneer daar ondersteuning door andere instrumenten en tegenmelodie tegenover staat. Muziek maak je met z’n allen en daarbij is geen enkel instrument meer of minder belangrijk. Onze koperblazers hopen daarom dat zij in de toekomst toch de gewenste ondersteuning krijgen want de bezetting is nu helaas niet zo groot als we wel zouden willen.

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mail
Geslacht
  Aanmelden >>

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Candelight Concert 2017 Candelight Concert 2017
Taptoe Nuland

Op zaterdag 15 september organiseert Harmonie Union het 5 jaarlijkse evenement de Taptoe.

Uitslag Loterij 2018

De trekking van de loterij is geweest, hieronder treft u de uitslag aan.

Wijkconcert T-Splitsing

In samenwerking met buurtvereniging de T-splitsing organiseren we een zomeravond concert op 4 juli 2018

Bekijk alle nieuwsberichten

 

TAPTOE NULAND 
15 SEPTEMBER 2018

KERKLPLEIN NULAND

 

AANVANG VOORPROGRAMMA: 20.15

                               AANVANG TAPTOE:                    21:00