Instructeur

Hans van de Moosdijk (Vinkel, 1991) startte op 10 jarige leeftijd met zijn eerste slagwerklessen. Zijn docent was Tonn van de Veerdonk.

 

Een aantal jaren later is Hans lessen op Drums gaan volgen, weer bij Tonn van de Veerdonk om zichzelf te verbreden op het gebied van slagwerk. Uiteindelijk is hij daarnaast ook mallets en pauken gaan spelen. Hiervoor ging Hans lessen volgen bij Patrick van den Heuvel. Muziektheorielessen volgde hij bij Hans Pastoor.

 

Meteen na zijn VWO-opleiding startte hij aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Vervolgens volgde Hans de studie Bachelor Klassiek Slagwerk vanaf 2010. In juli 2014 is Hans voor deze richting afgestudeerd. Gedurende deze studie heeft Hans lessen gevolgd van o.a. Peter Prommel, Jan-Roel Hamersma, Martin Geessinck en Mark Voermans. Verder heeft Hans masterclasses gevolgd van o.a. Nancy Zeltsman, James Wood, Arend Weitzel, Nanae Mimura en Kai Stensgaard. Hiernaast heeft Hans ook 2 jaar lessen gevolgd voor Latin Percussion bij Andre Groen. Naast het spelen heeft hij zich ook nog ontwikkeld als dirigent door 2 jaar les te hebben gevolgd bij Harrie Janssen.  

 

In september 2016 is Hans afgestudeerd voor de Master Klassiek Slagwerk aan het conservatorium in Zwolle. Door deze studie te voltooien is Hans bekwaam als slagwerksolist en inzetbaar in elke vorm van ensembles en/of orkesten. Daarnaast is Hans werkzaam als slagwerkdocent, dirigent en neemt hij slagwerkexamens af. Op die manier is hij naast zijn verrichtingen bij Harmonie Union ook actief als uitvoerend musicus en dus als freelance slagwerker.

 

Gedurende zijn studie heeft Hans ervaring op gedaan bij symfonie orkesten, harmonie/fanfare orkesten, slagwerkensembles en verschillende vormen van kamermuziek ensembles. Zo maakte Hans meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en remplaceerde hij bij HET Symfonieorkest en Het Gelders Orkest.

 

Sinds 2014 is Hans dirigent van slagwerkgroep Union en heeft de slagwerkgroep onder zijn leiding een hoop interessante projecten gedaan. Daarbij is Hans ook bezig om de kwaliteit van de muzikanten te waarborgen en waar mogelijk te vergroten. Dit alles natuurlijk op een ontspannen manier! In 2015 is Hans ook begonnen als docent van de slagwerkleerlingen van Union en is er in samenwerking met harmonie Union en Rhythm Impact weer een flinke stijging in het aantal slagwerkleerlingen. Dit heeft geleid tot een herstart van de Jeugdslagwerkgroep in september 2016.  

 

Naast zijn werkzaamheden als docent en dirigent bij de Slagwerkgroep Union is Hans dirigent bij:

-       Heineken Percussion Ensemble, s’Hertogenbosch

 

En als docent bij:

-       Harmonie ODIO, Vinkel

-       Muziekvereniging Concordia, Schaijk

-       Muziekvereniging st. Cecilia, Rosmalen

-       Slagwerkgroep Neerbosch-Oost, Nijmegen

-      Slagwerkgroep Rhythem Impact, Berlicum

 

 

 

Foto Hans vd Moosdijk

 


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Candlelight Concert 2018 Candlelight Concert 2018