Jeugd

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Dat is de slogan van de commissie Jeugd en Opleiding. Dus ben je graag met muziek bezig, begin dan aan een opleiding voor het bespelen van een houtblaas of koperblaas instrument of allerlei vormen van slagwerk. Natuurlijk begin je je opleiding met 20 min individueel les onder de begeleiding van een van onze gerenommeerde docenten.

Aan het begin van het jaar starten we met het BSO project. Dit houdt in dat je op dinsdagmiddag kennis kunt maken met een blaasinstrument of slagwerk in d’n Hazekamp. Als afsluiting hebben we na X aantal weken een groots concert voor alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en iedereen die wil komen luisteren.
Vind je het bespelen van een blaasinstrument of slagwerk zo leuk en kun je niet stoppen, dan hebben we bij voldoende animo de mogelijkheid om een jaar lang met een groepje muziek te kunnen maken. Iedereen vanaf groep 5 kan zicht aanmelden. Dus wacht niet, meldt je aan en begin met muziek maken.

Jij, als leerling, zal de eerste tijd meespelen in het jeugdorkest. Het is de bedoeling dat je doorgaat met de lessen en zo doorstroomt naar het A en B examen. En daar hoeft het wat ons betreft niet te eindigen. Het C en D examen kun je ook nog altijd doen. Na een tijdje zul je doorstromen in het grote orkest.

Vind je het leuk om ons een keer te horen spelen, dan zijn wij te vinden op de Kerstmarkt, Het Keindergebrul, de intocht van Sinterklaas en natuurlijk bij het rondje van Nuland. Houd hiervoor de aktiviteitenkalender in de gaten!

Je bent natuurlijk ook altijd welkom op een repetitie van onze Harmonie.

Studie orkest

Het studieorkest staat onder leiding van Christiaan Habing. Hij is beginnend dirigent en speelt zelf trombone o.a. bij St. Cecilia in Milingen a/d Rijn. Als dirigent staat hij voor 4 verschillende opleidingsorkesten, onder andere in Vinkel bij harmonie Odio. Christiaan ziet het als zijn taak om als dirigent beginnende muzikanten te stimuleren en te ondersteunen in het samen muziek maken. Hier hoort wat hem betreft enthousiasme, spontaniteit en ontspanning bij.

‘ Elke repetitie en elk concert is weer een mogelijkheid om samen iets moois te creëren. Bovendien zijn dit momenten voor muzikanten om iets te leren en voor mij als beginnend dirigent om te groeien in het vak.’

Dirigent Christiaan Habing