Groots, Taptoe

Het was een feestelijk muziekfestijn om naar te kijken én te luisteren. Muziekkorpsen uit OOST Brabant vulde de straten van Nuland met muziek en presenteerde zich met een geweldige show op het kerkplein in Nuland. Nagenieten, of zien wat u gemist heeft? Neem een kijkje in het fotoalbum.

 

Taptoe
 
De Nulandse Taptoe is een 5-jaarlijks terugkerend evenement. Deze editie pakken we Groots uit omdat we dit jaar als organiserende vereniging onze 150e verjaardag vieren. In een ruim twee uur durende show, met een diversiteit aan korpsen, muziek en indrukwekkende lichtshows, treden naast 4 show- and marchingbands ook de majorettes van Union op. Onze majorettes pakken - onder begeleiding van hun harmonie - tijdens deze feestelijke editie groots uit, maar liefst 30 Nulandse (oud) majorettes verzorgen een éénmalig en uniek optreden.  
 
Korpsen uit de regio 
We zijn er trots op dat we er in zijn geslaagd 4 prachtige en diverse showkorpsen te strikken én allemaal hebben ze hun thuisbasis in Oost-Brabant.  
 
Exempel 
Ook deze editie mogen we weer onze vrienden van Exempel uit Empel weer verwelkomen. De ‘Lions of Victory’ genieten (internationale) bekendheid en delen hun passie, vriendschap & liefde voor muziek ook deze editie weer graag met u als publiek.  
 
Showkorps O&V 
De muzikanten van Showkorps O&V uit Nuenen kijken er naar uit om voor u als publiek op te treden. Deze enthousiaste en ambitieuze groep muzikanten zet ook in Nuland haar beste beentje voor om u een wervelende show te presenteren. Dat moet overigens wel goedkomen, in 2022 werden ze in hun divisie world champion! 
 
Vrijwillig fanfarekorps der Genie 
Vrijwilligers van de Genie houden de muzikale traditie – welke is ontstaan in 1888 - van het Regiment Genietroepen in stand. Het fanfarekorps is namelijk samengesteld uit sympathisanten en oud-leden van de Geniekapel en kent hun basis in Vught. Naast hun muzikale bijdrage bij gelegenheden binnen defensie is het korps ook een graag geziene gast in binnen én buitenland  op taptoes, parades en muziekevenementen. 
 
Firebrigade pipes & drums 
Ongetwijfeld herinnerinert u zich de Firebrigade uit Gemert nog tijdens onze Taptoe van 2018. Op veler verzoek komt de Firebrigade ook deze editie de Nulandse Taptoe opluisteren. Met hun doedelzakken zijn ze een opvallende verschijning die iedere keer weer voor verwondering zorgt. 
 
De Nulandse taptoe is zeker niet de grootste, maar wel een van de meest sfeervolle en intiemste wat ons betreft. Op een prachtig uitgelicht plein, met de kerk als decor zit u dicht op de korpsen. Dit wil u niet missen! 
 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.