Studieorkest

Jeugd

 “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Dat is de slogan van de commissie Jeugd en Opleiding. Dus ben je graag met muziek bezig, begin dan aan een opleiding voor het bespelen van een houtblaas of koperblaas instrument of allerlei vormen van slagwerk. Natuurlijk begin je je opleiding met 20 min individueel les onder de begeleiding van een van onze gerenommeerde docenten.

 

We organiseren ook regelmatig laagdrempelige activiteiten waar je kennis kan maken met muziek. Zo hebben we het project Blazersklas (Muziek & Meer lesprogramma) en doen we mee aan de Roefeldag en hebben we het BSO-project georganiseerd. Zo laten we kinderen laagdrempelig muziek maken. 


Vind je het bespelen van een blaasinstrument of slagwerk zo leuk naar aanleiding van een kennismaking en kun je niet stoppen, dan kan je lid worden van Union en krijg je (individueel) les. Iedereen vanaf ongeveer groep 5 kan zicht aanmelden. Dus wacht niet, meldt je aan en begin met muziek maken!

 

Later starten met muziek maken

Altijd al gedroomd van zelf muziek kunnen maken, enthousiast naar aanleiding van een concert van Union, of weer opnieuw starten met muziek maken? Ook als je ouder bent kan je nog (opnieuw) starten met het bespelen van een muziekinstrument. Naast de individuele lessen die je via Union volgt speel je ook mee in het studieorkest. Binnen dit orkest leer je op een ontspannen en leuke manier om samen muziek te maken. Deze ervaring is noodzakelijk om na het behalen van je examen(s) door te stromen naar het orkest.

 

Studie orkest 

Jij, als leerling, zal de eerste tijd meespelen in het Studieorkest. Dit orkest staat onder leiding van Anja van Dinther. Als dirigent streeft Anja er continue naar om leerlingen enthousiast te maken én houden voor muziek. Anja zoekt graag de samenwerking op met andere orkesten om zo mooie projecten te bieden en leerlingen uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen.

 

Het is de bedoeling dat je ondertussen doorgaat met de lessen en zo doorstroomt naar het A en B examen. En daar hoeft het wat ons betreft niet te eindigen. Het C en D examen kun je ook nog altijd doen. Na een tijdje zul je doorstromen in het grote orkest.

 

Vind je het leuk om ons een keer te horen spelen, dan zijn wij sowieso te vinden op de Kerstmarkt, Het Keindergebrul, de intocht van Sinterklaas en natuurlijk bij Rondje Nuland. Houd hiervoor de activiteitenkalender in de gaten!

 

Je bent natuurlijk ook altijd welkom op een repetitie van onze Harmonie.

 

Dirigent Anja van Dinther

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.