Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit een A & B Selectie, beide groepen staan sinds 2014 onder leiding van Hans van de Moosdijk.

 

Zij spelen moderne ritmische slagwerkmuziek, veelal herkenbaar en uitnodigend, soms meer technisch en complex. Een breed scala van instrumenten wordt tegenwoordig gebruikt drums, pauken, xylofoon, marimba bongo’s, tom tom’s, conga’s en nog veel meer andere percussie-instrumenten. Hans zijn motto is om de kwaliteit van de muzikanten te waarborgen en waar mogelijk te vergroten, mét aandacht voor ieders kwaliteiten, ambities. Dit alles natuurlijk in een onspannen sfeer! Dit motto wordt nagestreeft door aan diverse projecten te werken waarin kwaliteit, uitdaging en vermaak worden geboden. In het verleden heeft Hans met zijn slagwerkgroep zo deelgenomen aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap, uitwisselingsconcert en themaconcerten en is samen met Union initiefnemer van het unieke slagwerkconcert 'Drum Event'. 

 

Dat de onderlinge sfeer uitstekend is, wordt wel bewezen door het feit, dat vele leden al erg lang aan Harmonie Union verbonden zijn en de slagwerkgroep trouw blijven. De senioren nemen de jonkies ‘vaderlijk’ onder hun hoede en zorgen ervoor dat, wanneer de tijd rijp is, ook met het pintje bier ervaring wordt opgedaan.
 
Wanneer de harmonie uitrukt met de slagwerkgroep voorop, dan staat het geheel onder leiding van tamboer-maître Nico Bijveld.

Dirigent Hans van de Moosdijk

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.