Onze jeugd op kamp in Uden

Dit jaar is onze jeugd weer eens op kamp gegaan. En omdat we door het jaar heen al genoeg muziek maken of als majorette veel met muziek doen, hebben we het tijdens het kamp eens over een andere boeg gegooid. In plaats van muziek maken zijn we gaan sporten! 

 

Het thema van dit kamp was de Olympische Spelen en dat heeft onze jeugd geweten ook. Vanuit onze uitvalsbasis aan de rand van de Bedaf is er een flink actief programma voorgeschoteld. Met het mooie weer en de bossen om de hoek was dit genieten voor zowel de jeugd als de kampleiding. 

 

Op de vrijdagavond begonnen we nog rustig en werden de kinderen geïntroduceerd in de wereld van sport en Olympische Spelen door een pubquiz. Nadat Sophie en Laura de hierbij gewonnen beker omhoog mochten houden, zijn we de bossen ingetrokken voor een spannend nachtspel. De groepjes kregen hierbij de opdracht om zo snel mogelijk te weten te komen wie achter de vermissing van één van de kampleden zat. Ondanks of misschien wel vanwege dit spannende spel bleef het later op de avond nog lang onrustig. 

 

Dat merkten we vooral zaterdagochtend toen iedereen al vroeg gewekt werd op. De oogjes waren klein en er werd maar weinig gekletst. Daarom begonnen we de ochtend rustig. Geheel in de traditie van de Olympische Spelen moesten ook de verschillende groepjes het weekend doorkomen onder hun eigen vlag. Die vlag moest wel gemaakt worden. Daarom is zaterdag flink geknutseld en zijn vier mooie vlaggen geproduceerd. 

 

Daarna was het op zaterdag tijd voor een puzzelspel in de ochtend en een zeskamp in de middag. Lekker in de bossen en vol in de zon op het weiland achter de schuur. Onder andere boerengolf, een obstacle run, buikschuiven en piramidebouwen stonden op het programma. Bloedfanatiek ging het er aan toe, maar uiteindelijk was er toch echt maar één groep de winnaar. Gelukkig voor de anderen betekende dit niet dat de wedstrijd dit weekend gespeeld was. Ook ’s avonds waren er punten te verdienen voor de Olympische Spelen van Harmonie Union.

 

Na een goed diner, bestaande uit friet en kroketten, ging het programma door met een Bonte Avond. Iedereen werd uitgedaagd om een mooie show op te voeren voor de jury. Drie juryleden beoordeelden hen op creativiteit en kwaliteit en gaven daarbij hoge cijfers. De act van twee groepsleiders kon zelfs rekenen op een dikke 10+!

Ook op zaterdag bleef het vervolgens lang onrustig op de slaapzaal. In tegenstelling tot echte sporters vonden onze jeugdleden de nachtrust niet zo noodzakelijk en werd er lang doorgekletst. Daarom werd besloten ze op zondag wat meer rust te geven, maar toch de ochtend nog af te sluiten met een intensief levend stratego spel. Flink rennen door de bossen op zoek naar de andere vlag kregen dacht de kampleiding de kinderen wel stil te krijgen. Dat lukte ook en na een laatste prijsuitreiking voor de Olympische Spelen over het hele weekend werden de kinderen zondagmiddag moe maar voldaan weer opgehaald door de ouders.


De kampleiding kijkt terug op een leuk en geslaagd weekend en hoopt natuurlijk dat de jeugd er ook enorm van genoten heeft.

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.