Orkest

Harmonie Union is het orkest van Nuland en komt uit in de derde divisie. Soms wordt het orkest voor een speciale of bijzondere gelegenheid binnen Nuland uitgenodigd om een optreden te verzorgen, maar veelal organiseren we zelf concerten. We houden ervan om iedere keer weer te verrassen met uitnodigende concerten. Van filmmuziek tot candlelight en van Maestro tot popconcert pop we hebben een breed scala aan evenementen waar we trots op terug kijken. Bij Union spelen ongeveer 40 amateur-muzikanten, met een gezamenlijke passie voor muziek. Regelmatig zoeken we de samenwerking op met (lokale) artiesten, muzikanten of andere orkesten.

 

Union is een eigentijdse vereniging, maar wel met aandacht voor historie en traditie.  Meestal kom je ons tegen zittend op een podium, maar af en toe zie je ons ook nog door Nuland marcheren bij bijzondere gelegenheden. Hoewel dit zich beperkt tot enkele keren per jaar houden we vast aan deze traditie. Immers wat is een koningsdag zonder Wilhelmus of sinterklaasintocht zonder muziek?

 

We zijn een hechte vereniging en delen het plezier in het maken van muziek. Ons orkest brengt junior, medior en senior samen tot een bloeiend orkest, gemotiveerd en betrokken om samen een mooi resultaat te bereiken.

 

Meespelen

Wij verwelkomen alle muzikanten van B-niveau tot de ervaren musici. Deze mix van muzikanten brengt jong en senior samen tot een bloeiend orkest, met uitdaging in muziek maken.

Leerlingen van Union laten we instromen terwijl ze aan hun B-examen werken. Zij blijven tot de pauze en voor hen wordt muziek aangepast indien dit nodig is. Het meespelen in het orkest bevordert de muzikale ontwikkeling en een medior of senior lid geeft vaak wat tips en tricks.

(Opnieuw) beginnen met spelen bij Union? We kijken samen naar je niveau en of je wat bijlessen nodig hebt zodat je zo snel mogelijk gezellig met ons mee kan spelen.

 

Dirigent

Vanaf juni 2020 staat het orkest onder leiding van Olaf Baeke (1972). In 1998 studeerde hij af aan het Rotterdamse Conservatorium op klarinet en in 2005 heeft hij HAFABRA-directie diploma behaald. Olaf heeft ervaring met het leiden van verschillende soorten orkesten (Harmonie- en Fanfare orkesten, Big-Band en orkesten met symfonische bezetting) en heeft als dirigent zo ervaring met mooie evenementen. Naast het dirigeren van diverse orkesten, waaronder onze bevriende vereniging fanfare Lith, geeft Olaf les op klarinet en saxofoon.

 

Repertoire

We streven ernaar een gevarieerd aanbod aan muziek te hebben voor leden én luisteraars. Afhankelijk van het soort concert of evenement waar we aan werken worden muziekstukken gekozen. Het resultaat is dat we een mix van verschillende soorten en stijlen muziek spelen in een jaar. Concertstukken, harmonieuze klanken of een echte mars om aan ons niveau te blijven werken, afgewisseld met een lichter repertoire zoals filmmuziek of een nummer uit de ‘top 40’. In de afgelopen jaren hebben we een indrukwekkend archief opgebouwd van honderden muziekstukken en ieder jaar vullen we dit ook weer aan met nieuwe werken.

 

Elke week samen oefenen

Iedere woensdagavond – met uitzondering van de zomervakantie – komen onze muzikanten samen in thuisbasis ‘De Meent’ voor de wekelijkse repetitie. Van 19:30 tot 21:45 uur maken we muziek. De dirigent werkt samen met de muzikanten aan de muziekstukken en zet zo de puntjes op de i voor het eerstvolgende optreden. Tussendoor hebben we een korte pauze voor een drankje en na afloop kletsen we nog even bij aan de bar. Want ook dat hoort bij samen muziek maken!

 

Meer informatie? Neem gerust contact op via het informatieformulier of met Edwin Krijnen.

Blaasorkest Union on Stage 2023

 

 

Dirigent Olaf Baeke

dirigent Olaf Baeke

 

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.