Muziekles

Blaasmuziek

Voor kinderen, volwassenen of het hele gezin

Muziek maken kent geen leeftijdsgrens. Bij Union is plek voor elk muzikaal avontuur. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is het mogelijk om muziekles te krijgen voor een blaasinstrument. Als kind reageer je al op muziek nog voordat je een taal begrijpt. Zo diep geworteld is muziek in onze hersenen. Als je muziek maakt, wordt het hele brein erbij betrokken. Je luistert, kijkt, beweegt en voelt tegelijk. Deze hersengymnastiek is enorm gezond en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling! Maar bovenal geloven we bij Union dat muziek maken ontspant en verbindt en dat er mooie vriendschappen ontstaan.

 

Ontdek de magie van muziek samen met je kind! Samen muziekles volgen biedt een prachtige kans voor ouder(s) en kind(eren) om samen te leren, te spelen en te groeien. Creëer blijvende herinneringen terwijl jullie samen tijd doorbrengen en de muzikale wereld ontdekken. Nieuwsgierig? Binnen Union hebben we diverse voorbeelden van ouder(s) die samen met hun kind(eren) muziekles volgen, vraag naar hun ervaringen.

 

Maar ook als je al wat ouder bent ben je nog jong genoeg om het te leren. Het bijzondere van zelf muziek maken is dat het een van de weinige bezigheden is waarbij het hele brein tegelijk actief is. Muziek maken helpt zo je ‘ bovenkamer’ in goede conditie te houden. Misschien is het iets uitdagender om het te leren als je al wat ouder bent, maar het is echt op elke leeftijd aan te leren en het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft. Union heet je in ieder geval van harte welkom bij onze muzikale familie.

 

Lesaanbod

Harmonie Union biedt muzikaal talent vanaf ongeveer 7 jaar alle kansen om binnen haar vereniging een gedegen muzikale opleiding voor een blaasinstrument te volgen.

Ben je nieuwsgierig? Kom het dan gerust eens proberen. Je krijgt 6 gratis proeflessen. Ben je enthousiast dan kan je starten met het volgen van lessen. Onze lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Bij de aanstelling van de docent en/of dirigent wordt door Union altijd om een VOG gevraagd.

 

In de basis krijgt iedere leerling elke week 20 minuten individueel les. In overleg bepalen we soms een ander lesprogramma, zoals duoles met een medeleerling of een ouder. De lessen vinden meestal plaats in ‘de Meent’. Soms kiezen we ervoor een docent te delen met een collega vereniging om er zo voor te kunnen blijven zorgen dat je voor ieder blaasinstrument les kunt halen bij Union. Je kan voor de volgende blaasinstrumenten les halen bij Union

-      Trompet                                   - Dwarsfluit

-      Saxofoon                                  - Klarinet

-      Hoorn                                      - Hobo

-      Trombone                                - Fagot

-      Bariton

 

Naast je individuele lessen sluit je na ongeveer 6 maanden les ook aan bij het studieorkest. Het studieorkest zorgt ervoor dat je samen leert spelen en stimuleert je in de beheersing van je instrument. Samen zorgen we ervoor dat je eerst je A-examen haalt. Dit duurt meestal ongeveer zo’n 2,5 jaar. Wanneer je tijdens je individuele lessen toewerkt naar je B-examen bekijken samen met jou of je al (deels) mee gaat repeteren met het ‘grote’ orkest. Na je B-examen heb je in principe voldoende bagage om met het ‘ grote’ orkest mee te spelen. Daar hoeft het overigens niet te eindigen, C en D examen kan je later in overleg met ons ook nog altijd doen.

Slagwerk

Ook voor het opgeleid worden tot slagwerker is geen leeftijdsgrens. Union biedt een plek voor jouw muzikale ambities. Vanaf ongeveer 6 jaar is het mogelijk om slagwerkles te krijgen.

 

Voel de kracht van het ritme… Slagwerk is niet alleen een energieke manier om muziek te ervaren, maar het is ook goed voor je oördinatie, concentratie en creativiteit. Laat je meeslepen door de klanken van drums en percussie, terwijl je je eigen ritme ontdekt en vaardigheden ontwikkelt.

 

Lesaanbod

Vanaf ongeveer een jaar of 6 is het mogelijk om slagwerkles te krijgen. Tik jij ook het liefst op alles? Kom het dan zeker eens proberen. Je krijgt 6 gratis proeflessen. Ben je enthousiast dan kan je starten met het volgen van lessen. Union organiseert de opleiding voor slagwerk volledig via drum- en slagwerkschool Rhytm Impact uit Berlicum. Al sinds jaar en dag verzorgt Rhytm Impact het slagwerkonderwijs voor Union. Deze professionele slagwerkschool maakt vanzelfsprekend gebruik van gediplomeerde docenten en mocht zich niet voor niets al meerdere keren beste slagwerkschool van de BeNeLux noemen.

 

In de basis krijg je elke week 20 minuten individueel les. Als lid van de harmonie wordt gestart met lessen voor allround slagwerk (HaFa). Via Union ontvangt de leerling een oefenpad in bruikleen. Je werkt eerst aan je bouwstenen examen zodat je de basisvaardigheden van slagwerk beheerst, daarna ga je door met je A-examen. We kijken tijdens je opleiding - zodra je de basis goed beheerst - of je je eventueel wil verdiepen in bijvoorbeeld drums, mallets (melodisch) of de pauken.  

 

Naast je individuele lessen sluit je na ongeveer 6 maanden les ook aan bij de jeugdslagwerkgroep. Deze slagwerkgroep stimuleert je ontwikkeling en leert je samen spelen met andere slagwerkers. De dirigent van deze slagwerkgroep probeert je met zoveel mogelijk verschillende instrumenten kennis te laten maken. Van percussie, tot grote trom en van marimba tot drumstel. Zo wordt je opgeleid tot een allround slagwerker, eventueel met je eigen specialisatie.

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.