Majorettes

De majoretten van Union zijn verdeeld in 3 groepen: 

de kleuters (3 t/m 5 jaar)
majoretten B-team (ca. 6 t/m 12 jaar)
majoretten A-team (ca.13 t/m 22 jaar)
 

Alle groepen staan onder leiding van een of meerdere instructrices en werken het hele jaar door aan verschillende shows. De kleuters maken spelenderwijs kennis met dans-en twirltechnieken en dit wordt samen verwerkt in een groepsshow.

De A- en B teams werken het hele jaar volop aan diverse show, zoals de serenadeshow, de taptoeshow (één keer in de 5 jaar, met alle groepen samen) en de wedstrijdshow. Iedere groep heeft een eigen wedstrijdshow. Deze shows worden opgevoerd tijdens de wedstrijden in de regio. In de wedstrijdshow wordt aandacht besteedt aan dans, ballet, synchronisatie, twirling en uitstraling. De kleding, kapsels en make-up worden zeker niet vergeten en worden aangepast aan het thema.

 

Ieder jaar proberen we originele shows te laten zien en een paar keer per jaar op wedstrijd te gaan met het A- en B team. Tijdens deze wedstrijden zijn er majorettengroepen uit heel Nederland aanwezig, waarbij er zowel solo’s, duo’s, trio’s, smallteams (groepen kleiner dan 9 personen) als large teams (groepen met 10 personen of meer) optreden. Ieder optreden wordt door de jury beoordeeld met een rapport. Het puntentotaal is goed voor een promotie naar een andere divisie of plaatsing voor de Brabantse en/of Nederlandse Kampioenschappen. Maar tevens treden de meiden ook op tijdens diverse concerten van de Harmonie en de voorspeelavonden. Tijdens deze optredens zijn alle geledingen, dus zowel de kleuters, het B-team als het C-team aanwezig. Vooral de voorspeelavond is een uitstekende manier om aan familie en vrienden te laten zien wat de meiden allemaal leren tijdens de lessen.


Onze meiden presteren uitstekend met zichtbare resultaten tijdens de regionale (Brabant Wonen Cup), provinciale en landelijke wedstrijden. Met regelmaat gaat er een grote beker mee huiswaarts.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier of met Dilianne van Nistelrooij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.