Majorettes

Onze majorettes zijn de parels aan het kroontje van Union. Ze laten ons als vereniging stralen en noten dansen. Bij de majorettes draait het niet alleen om het ontwikkelen en perfectioneren van je vaardigheden, maar ook om het creëren van blijvende vriendschappen, deelnemen aan wedstrijden en het schitteren in de schijnwerpers tijdens optredens. Onze majorettes zijn verdeeld in 3 groepen

 

De kleuters (4 en 5 jaar)

Majoretten B-team (ca. 6 t/m 12 jaar)

Majoretten A-team (ca.13 t/m 22 jaar)
 

Alle groepen staan onder leiding van een of meerdere instructrices en werken het hele jaar door aan verschillende shows. De kleuters maken spelenderwijs kennis met dans-en twirltechnieken en dit wordt samen verwerkt in een groepsshow. De A- en B teams werken het hele jaar volop aan diverse show, zoals de wedstrijdshow, de serenadeshow en de taptoeshow (één keer in de 5 jaar, met alle groepen samen). Iedere groep heeft een eigen wedstrijdshow. Deze shows worden opgevoerd tijdens de wedstrijden in de regio. In de wedstrijdshow wordt aandacht besteedt aan dans, ballet, synchronisatie, twirling en uitstraling. De kleding, kapsels en make-up worden zeker niet vergeten en worden aangepast aan het thema. Als een lid als solist wil deelnemen aan een wedstrijdshow kijken we samen hoe we dit mogelijk maken.

 

Ieder jaar werken we aan originele shows te laten zien en een paar keer per jaar op wedstrijd te gaan met het A- en B team. Tijdens deze wedstrijden zijn er majorettengroepen uit heel Nederland aanwezig, waarbij er zowel solo’s, duo’s, trio’s, smallteams (groepen kleiner dan 9 personen) als large teams (groepen met 10 personen of meer) optreden. Ieder optreden wordt door de jury beoordeeld met een rapport. Het puntentotaal is goed voor een promotie naar een andere divisie of plaatsing voor de Brabantse en/of Nederlandse Kampioenschappen.


Onze majorettes presteren uitstekend met zichtbare resultaten tijdens de regionale, provinciale en landelijke wedstrijden. 

 

Instructrices

Sinds 2007 is hoofdinstructrice Angela van Dueren den Hollander verbonden aan onze majorettegroepen. Angela heeft zelf jarenlang actief als majorette deelgenomen aan wedstrijden. Later heeft ze zich gespecialiseerd in het lesgeven en is ze bij Union aan de slag gegaan als instructrice. Angela is verantwoordelijk voor de choreografie van nieuwe shows. Op de momenten dat Angela er niet is trainen 2 instructrices van Union (oud-majorettes) zelf met de majorettes op de choreografie en basisvaardigheden.

 

Elke week samen oefenen

Iedere dinsdagavond – met uitzondering van de schoolvakanties – komen onze majorettes samen in thuisbasis ‘De Meent’ voor de wekelijkse repetitie.

Van 18:00 tot 19:00 uur dansen de kleuters

Van 19:00: tot 20:30 uur trainen het B- en A-team

 

Meer informatie? Neem gerust contact op via het informatieformulier of met Dilianne van Nistelrooij.

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.