Circle of Life; een indrukwekkend concert

Op het laatst werd het nog even spannend of het Corona Herdenkingsconcert ‘Circle of Life’ op zaterdagavond 13 november wel door kon gaan. Nieuwe maatregelen dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk viel het gelukkig allemaal mee en kon het binnen de landelijke richtlijnen alsnog plaatsvinden.

 

Meer dan wellicht oorspronkelijk verwacht en gehoopt, werd het een indrukwekkend concert. De vele reacties na afloop bevestigen dat. Het bleek de deelnemers prima gelukt de juiste sfeer te bewerkstelligen die paste bij een waardig herinneren van de overleden Coronaslachtoffers in ons dorp Nuland. We mogen gerust stellen, dat het een muzikaal monument voor hen is geworden. Alsnog het afscheid binnen familie, vrienden en kennissen waar zij recht op hadden.

 

In de aanloop naar dit concert is er tussen de deelnemers veel overleg geweest en gezamenlijk geoefend. In goede harmonie en met wederzijds respect werden lastige thema’s niet geschuwd en besproken. Zo ontstond er een programma waarbinnen iedereen zich thuis voelde. Langs deze weg willen wij hiervoor richting het Nulands Gemengd Koor, het Gilde St. Antonius Abt, basisschool De Hoogakker en het parochiebestuur onze grote waardering uitspreken.

 

Er komt ook een blijvende herinnering aan onze overleden dorpsgenoten en dit concert. Dat zal zijn in de vorm van een kastanjeboom die op zondagmorgen 28 november a.s., om 11.00 uur, wordt geplant op het terrein van de oude polderkerk. Bij de boom komt een plaquette met de volgende tekst:

‘Ter nagedachtenis aan hen die ons ontvielen tijdens de coronapandemie 2020/2021 in Nuland en Kruisstraat. De cirkel van het leven is de symbolische term voor de gebeurtenissen die zich op onze wereld voltrekken en ons van de wieg tot graf brengen, langs toppen en dalen, met liefde en verdriet. De ‘circle of life’ gaat altijd door en is niet iets concreet om naar te wijzen of kijken. Deze kastanjeboom, als teken van troost, is dat wel en blijft bestaan, net zoals de herinneringen aan onze dierbaren.’

 

Gezien de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus lag het voor de hand dat een aantal dorpsbewoners ervoor hebben gekozen toch maar niet naar het concert te gaan. Zij konden het thuis volgen via een livestream. Ook nu nog kunt u het volledige concert terugzien via https://youtu.be/30WxJ21Iff0

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.