D-Examen Ruud Korsten

D-Examen Ruud Korsten

Ivm de Corona maatregelen heeft Ruud georganiseerd dat iedereen online kan meekijken naar zijn D-examen. 

Zaterdag 28 november 19:00


 

 

 

 

 

 

Het D examen is een afsluiting van zijn muzikale opleiding die hij al die jaren gevolgd heeft via Harmonie Union. In een 60 minuten durend concert zal Ruud een gevarieerd slagwerk programma laten horen van stukken waar we de laatste jaren van zijn opleiding samen aan gewerkt hebben. Alle facetten van het slagwerk komen hierin voorbij. Snare drum, set-up, pauken en zelfs marimba. Ruud zal een aantal stukken als solist ten gehore gaan brengen. Hij gaat twee trio stukken spelen waarin hij bijgestaan wordt door Wouter van Leeuwen (medeslagwerker van Union) en mijzelf. Ook gaat de slagwerkgroep van Union hem bij een drietal werken begeleiden.

 

Net als bij een A,B of C examen laat Ruud horen aan een deskundige jury wat zijn voortgang van de afgelopen jaren is geweest en wordt dit gewaardeerd aan de hand van cijferlijst en bij een goed resultaat ook een diploma. Het enige verschil met de andere examens is dat het dit keer gebeurd in de vorm van een openbaar concert. Helaas zijn we gezien de huidige omstandigheden genoodzaakt om dit in de vorm van een livestream concert te doen.

 

Het D-diploma is het hoogst haalbare voor iedere amateur muzikant en zou Ruud in staat moeten stellen om inzetbaar te zijn in elk orkest en/of slagwerkensemble. Maar voor harmonie Union is het nog van veel groter belang dat we nog jaren van Ruud zijn diensten en muzikale kunsten gebruik mogen maken. Hij zal daarom nog hopelijk jaren lang een gewaardeerd lid blijven binnen de Slagwerkgroep en het Harmonieorkest.

 

Link om live mee te kijken: https://youtu.be/Se2_qM9jwzo

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.