In memoriam Jan van Druenen

Jan van Druenen is vrijdagochtend 27 maart 2020 op 96 jarige leeftijd overleden. Jan was erelid van Harmonie Union.

 

Jan was sinds 1944 lid van Harmonie Union, dit jaar zou hij zijn 75 jarig jubileum hebben gevierd. Jan was tot op het laatst een trouwe luisteraar van concerten en kende en rijke geschiedenis met onze vereniging.

Jan speelde jarenlang barriton. Hij was vanaf 1960 t/m 1981 lid van het bestuur in de functie van penningmeester. Deze functie heeft hij 22 jaar altijd zeer nauwgezet uitgeoefend. De oudere leden van Union zullen zich zeker herinneren hoe Jan op zondagmorgen tijdens de repetitiepauze plaatsnam achter een tafel in het clubhuis café Vladeracken. Hij zat daar dan met zijn kasboek om de contributie te innen van de leden en meteen te noteren wie zijn schuld voldaan had.

Vele leerlingen van Harmonie Union zijn door Jan in zijn vrije tijd opgeleid tot volwaardig muzikant. Dit gebeurde op zondagmorgen bij Jan aan de keukentafel. Zijn kinderen hebben Jan jarenlang de oefenstukjes voor horen zingen:”Pom-pom-pom”. Tevens was Jan een van de medeoprichters van Hofkapel de Waoterbloazers.

Toen Harmonie Union een vervoersmiddel nodig had om het groot slagwerk te vervoeren naar de diverse concoursen en concerten werd er een tweedehands aanhanger aangeschaft.
Deze aanhanger werd bij Jan thuis helemaal opgeknapt en heeft vele jaren dienstgedaan. Ook moest er een windmachine komen bij het orkest voor geluidseffecten in de concertstukken.
Deze windmachine werd vakkundig door Jan gemaakt en doet heden nog steeds dienst in het orkest en wordt ook door andere verenigingen geleend.

Op 29 oktober 1994 ontving Jan uit handen van burgemeester Netten een Koninklijke onderscheiding voor 50 jaar trouw lidmaatschap en voor de vele verdiensten voor Union.

Jan heeft in 2004 zijn muzikale loopbaan bij Harmonie Union beëindigd en werd voor zijn vele verdiensten voor de vereniging op 18 juni 2005 benoemd tot erelid van Harmonie Union.

Een betrokken man met een groot Union hart is van ons heen gegaan.

Harmonie Union wenst zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en overige familie veel kracht en sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.