In memoriam: Martien Heijmans

In memoriam Martien Heijmans 

Het jaar wat in het teken staat van het vieren van ons jubileum kent ook een donkere en verdrietige zijde. Met het overlijden van Martien Heijmans moeten we als vereniging opnieuw afscheid nemen van een lid.

 

Harmonie Union en ‘De Waoterbloazers’ horen bij elkaar zoals water bij de zee. Dat is ook niet zo vreemd wanneer je bedenkt, dat deze hofkapel van het Nulandse carnaval vele jaren geleden uit de harmonie is ontstaan. Martien Heijmans was ruim 55 jaar lid van Union. Jarenlang heeft Martien als slagwerker zijn partij meegeslagen totdat hij hier begin jaren ‘80 mee stopte. Afscheid van een actief muzikaal leven bij zijn harmonie, maar toch ook weer niet helemaal. Hij bleef tot op de dag van vandaag lid van Union én bleef zijn partijtje trommelen op de snaredrum bij ‘De Waoterbloazers’. Martien liet zich typeren als een belangstellend lid, maar ook een bescheiden lid op de achtergrond. Vele jubilea liet hij in de achterliggende jaren rustig aan zich voorbij gaan. Al die belangstelling hoefde voor hem niet zo. Maar zeker bij bijzondere concerten of momenten, zoals ook in dit jubileumjaar van onze vereniging, konden we rekenen op zijn interesse en aanwezigheid.

 

De actieve leden van Union, de sponsoren, de vriendenclub, de trouwe toehoorders én de stille leden op de achtergrond…onze vereniging floreert dankzij hen. Wij zullen de loyaliteit van Martien aan Union gaan missen. Hij overleed deze week op de veel te jonge leeftijd van 67 jaar.

 

Wij wensen zijn naasten veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.

 

 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.