Union ontvangt koninklijke erepenning bij jubileumfeest

Harmonie Union neemt al heel lang een centrale plaats in binnen de lokale gemeenschap. Of het nu in de kou is om de Sint te verwelkomen, in oranjesferen op Koningsdag of zoals recent nog voorop bij de Grote Gildedag, Union omlijst het muzikaal. De vereniging werd opgericht op 16 juni 1873 en is daarmee de oudste muziekvereniging van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Anno 2023 is Harmonie Union nog steeds springlevend en viert het haar jubileumjaar groots.

 

Heel 2023 staat in het tekenen van het 150 jarig jubileum. Het jaar werd afgetrapt met een filmmuziek concert en tijdens het drum event in het vernieuwde vd Valk stond de slagwerkgroep centraal. Op de dag dat de vereniging exact 150 jaar bestond trakteerde Union haar bezoekers op een groots popconcert. Op een zonovergoten Prins Bernhardplein liet de muziekvereniging - voor de gelegenheid volledig in het nieuw gestoken - zien dat het nog bruist van de energie en ook nummers van artiesten als The red hot chilipeppers, Kensington of De Dijk niet uit de weg gaat.

 

Speciaal ter gelegenheid van haar jubileum wijdde heemkundegroep Nuwelant een volledige editie van hun magazine Spoorzoeker aan Union. Burgemeester Mikkers reikte samen met Heemkunde Nuwelant tijdens het popconcert het eerste exemplaar uit aan Albert van Nistelrooij, erelid van Union.

 

Tot verassing van de leden en het aanwezige publiek overhandigde Mikkers daarnaast ook de Koninklijke Erepenning aan voorzitter Wilfred van Erp. ,,Een vereniging met zo’n staat van dienst en die nog steeds midden in de maatschappij staat moeten we koesteren. Ik ben dan ook zeer verguld dat ik namens de koning deze Erepenning aan Union mag uitreiken.” Vandaag de dag is Union een muziekvereniging voor jong en oud en met een breed repertoire. Een vereniging met aandacht voor traditie en gevoel voor de tegenwoordige tijd. Maar bovenal een vereniging die nog steeds elke dag haar naam, Union staat voor eendracht, nastreeft. De Koninklijke Erepenning is de ultieme waardering voor al die generaties muziekliefhebbers die Union hebben gemaakt tot wat het nu is. Een springlevende vereniging die midden in de samenleving staat en daar actief aan bijdraagt.

 

Van Erp besluit: “De erepenning voelt als een kroon op ons jubileumjaar. Het stimuleert ons om te blijven investeren in de toekomst van Union. De ingeslagen weg met evenementen als het Corona Herdenkingsoncert, Nulandse Maestro en recent het Drum Event en vandaag het popconcert Union on Stage zetten we dan ook voort.”

 

 

Ons jubileumlogo hebben we direct aangepast: 

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.