Brabantse korpsen schitteren tijdens Taptoe

Een avond vol gevarieerde muzikale pracht en praal, dat was wat Harmonie Union het publiek voorschotelde tijdens de 9e Nulandse Taptoe op zaterdag 16 september. In de ruim twee uur durende show maakte het publiek kennis met 5 korpsen en gaven 30 (oud)majorettes van Union een bijzonder optreden.

 

Het weer leek de Taptoe even parten te spelen, maar de Nulandse kerk gooide haar deuren wagenwijd open waardoor het publiek de aankomst van de korpsen droog kon beleven. Met een kleine vertraging kon de Taptoe toen alsnog starten. Op een prachtig uitgelicht plein, met de kerk als decor, zat het publiek dicht op de optredende korpsen. Union, zelf geen show- en marchingband, liet haar eigen majorettes groots schitteren deze avond. Voor de gelegenheid had zich een groep van 30 (oud)majorettes gevormd om een eenmalig optreden te verzorgen. Onder deze groep ook 5 dames die 52 jaar geleden tot de eerste majorettes van Union behoorden. De maandenlange voorbereiding bleek niet voor niets, de dames wisten het publiek prima te vermaken met hun show met vuur- en lichtbatons.

 

De avond werd verder ingevuld door 5 korpsen uit de regio. JEX - het jongere broertje van show- en marchingband Exempel warmde het publiek op en liet zien wat ze al in hun mars hebben aan show- en marchingvaardigheden. Later op de avond liet hun grotere broer Exempel The Band zien waarom het al jarenlang tot de top van de show- en marchingsbands behoort. De mannen van de firebrigade Pipes and Drums uit Gemert zijn met hun kilt, doedelzakken en drums een opvallende verschijning mét unieke sound. Showkorps O&V uit Nuenen bracht als kampioen van de 2e divisie tijdens het wereld muziek concours 2022 een energieke en uitnodigende show. De Vrijwillige Fanfare der Genie, geworteld in de rijke traditie van het Defensie onderdeel Regiment Genietroepen, liet het publiek tot slot kennismaken met eeuwenoude militaire tradities.

 

Een indrukwekkende uitvoering van het bekende en populaire Highland Cathedral door de pipeband uit Gemert en Union luidde de finale van de Taptoe in. Na het gezamenlijk Wilhelmus door alle korpsen klonk volgens traditie het taptoesignaal door trompettist Jeroen van Nistelrooij vanuit de galmgaten van de Nulandse kerktoren als afsluiting.

 

Nagenieten van de Taptoe? Neem een kijkje in het fotoalbum

Facebook
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.